OM


mamma

OM GUNILLA

Under min första föräldraledighet utbildade jag mig till Diplomerad Coach. Jag hade en önskan och vilja om mer utmaning och utveckling i mitt liv, det ledde mig in på coaching, vilket direkt tilltalade mig. Jag är övertygade om att coaching är det rätta för all typ av utveckling som vi människor söker och det är detta jag vill fortsätta arbeta med. Med hjärta och brinnande intresse för föräldraskap och relationer så gick jag vidare med en Familjehandledarutbildning. Att veta att jag är rätt bana i mitt yrkesliv är minst lika viktigt för mig som att jag kan hjälpa de föräldrar jag träffar i mitt arbete.

Jag tror på att vara hjärtligt involverad i alla delar av mitt liv för att kunna förmedla den allra bästa version av mig själv. Min tro och förhoppning är att coaching tillför kunskap och verktyg och tilltro som ger en ökad livskvalitet och välmående i föräldraskapets alla utmaningar. Välmående och medvetenhet i föräldraskapet bidrar i sin tur till en sund självkänsla, trygg anknytning hos barnen och deras utveckling i livet, så en win-win. Jag drivit företaget Eken Coaching- föräldracoachen i sedan början av 2016, en tid som gett mig många fantastiska möten, samtal och framförallt ännu mer kunskaper och insikter om mig själv och som jag är nyfiken på att fortsätta vidareutveckla. Nyfiken på vem jag är, läs mer här.

Min bakgrund är inom inköp och marknadsföring  med uppväxt i skärgården så är hav och natur viktiga delar av mitt liv. Jag är sedan 4 år tillbaka förälder och lever tillsammans med min man och son i Göteborg. Jag tror på att prova olika saker i livet och att våga utmana mig själv. Att ta oss utanför vår egen trygghetszon - det är då vi växer är mitt motto!

OM EKEN COACHING

Eken Coaching förmedlar en kraftfull samtalsform, ett tryggt forum att dela med sig och ett framgångsrikt kommunikationssätt som ligger rätt i tiden. Föräldracoaching innebär fullt fokus på att hitta varje förälders specifika svar, lösningar och utvecklingsmöjligheter i sitt föräldraskap. Mitt mål som coach är att frigöra svar, öppna upp motivation, energi och ge möjligheter och förutsättningar för varje förälder att vara den förälder den önskar och vill vara, varje dag.

Coaching och handledning för föräldrar- enskilt eller i par.
Coachar och handleder inom allt som är relaterat till föräldraskap, barn & familjeliv. 
Vi erbjuder coaching/handledning i fysiskt möte (utgår från Göteborg) eller online.

Gruppcoaching/kurser och föreläsningar med temaämnen som anknytning, kommunikation, jämställdhet och reflektion i föräldraskap.

Onlineprogram för nyblivna föräldrar inom det egna utbildningskonceptet CARE lanserades september 2017 och testats av föräldrar och utvärderats av psykolog med positiva referenser från samtliga.

Utbildningar
Diplomerad Coach, Gothia Akademi
INLPTA diploma, in the Art and Science of Neuro Linguistic Programming.
ICF-ackrediterad utbildning (International Coach Federation).

Diplomerad Seminarie- Familjehandledare, FAMILY-lab.
Jesper Juuls internationella utbildningsorganisation

Högskolestudier: Utvecklingspsykologi och Familjepsykologi

Examen i Destinationsutveckling/marknadsföring
Kulturturism, YH och Internationell turism NMIT NZ.

CARE
Coach Familjehandledare

VÄRDEGRUND

Eken Coaching arbetar utifrån förutsättning att alla människor är människor och har därmed lika värde oavsett ålder eller svårigheter. Det innebär att råd kommer gå i linje med Jesper Juuls relationistiska synsätt. Handledningen lägger fokus på kommunikation, anknytning, reflektion och jämställdhet och i samspel med coachingverktygen så skapas de bästa förutsättningar till hållbara relationer och ett kraftfullt, tryggt och framgångsrikt liv! 

Eken Coaching inspireras bland annat av:
Barnkonventionen- https://unicef.se/barnkonventionen
Jesper Juul
Lars H Gustafsson
Bo Hejlskov Elvén

VARFÖR EK I EKEN COACHING

Eken står för kraftfull, trygg och framgångsrik. Man kan tänka sig att vårt arv är rötterna, stammen kan ses som vår uppväxt och grenarna i kronan alla våra val och inriktningar i livet och därför symboliserar Eken flera värden kring just föräldraskap, barndom och familjeliv.

 Eken var även ett favoritträd när jag själv var liten. Bra att filosofera under, bra att klättra i och ett fint träd i sin enkelhet.

Eken Coaching Föräldracoachen logotyp
Eken Coaching

MILJÖTÄNK

Företaget är ett tjänsteföretag och är därmed rätt skonade från hård påverkan på miljön. För att ändå dra vårt strå till stacken sker resor i så stor utsträckning som möjligt kollektivt. Pappersutskrifter skrivs endast ut om nödvändigt.