OM

OM EKEN COACHING

Eken Coaching erbjuder coaching- enskilt eller i par, gruppcoaching/kurser och föreläsningar. Coachingen riktar sig till föräldrar och blivande föräldrar som söker svar och lösningar på specifika frågor/problem relaterat till föräldraskap, barn & familjeliv. Coaching erbjuds även till närstående såsom mor & farföräldrar samt pedagoger och arbetande inom omvårdnadsyrken. Coachingen sker i Göteborg med omnejd eller mot resetillägg. Företaget erbjuder även coaching via Skype och telefon.

Vi förmedlar en kraftfull samtalsform, ett tryggt forum att dela med dig och ett framgångsrikt kommunikationssätt som ligger rätt i tiden . Ämnet föräldraskap tenderar att bli laddat, känslomässigt och konfliktfyllt. Mallen för hur en förälder skall vara finns inte tillgänglig och råden är många och olika. Föräldracoaching innebär fullt fokus på att hitta dina specifika svar och lösningar. Coachens mål är att frigöra och hjälpa dig hitta verktygen. En  investering i dig själv där den ultimata bonusen blir att vi stärker barnen och ger dem en positiv självkänsla och inre trygghet.

Diplomerad Coach, Gothia Akademi ICF-ackrediterad utbildning (International Coach Federation). INLPTA diploma, in the Art and Science of Neuro Linguistic Programming.
Diplomerad Seminarie- Familjehandledare, Jesper Juuls utbildningsorganisation FAMILY-lab.

 

Coach Familjehandledare
Familjehandledare Gunilla

OM GUNILLA

Under min första föräldraledighet utbildade jag mig till Diplomerad Coach. Jag hade en önskan och vilja om mer utmaning och utveckling i mitt liv och det ledde mig in på coaching. Med hjärta och brinnande intresse för föräldraskap och relationer så gick jag vidare med en Familjehandledarutbildning. Nu har jag drivit företaget Eken Coaching- föräldracoachen i över 1,5 år. En tid som gett mig många nya kunskaper och insikter och stärkt känslan av att vara på rätt bana i mitt liv. Att veta att jag är rätt bana i mitt yrkesliv är minst lika viktigt för mig som att jag kan hjälpa de föräldrar jag träffar i mitt arbete. Jag tror på att vara hjärtligt involverad i alla delar av mitt liv för att kunna förmedla den allra bästa version av mig själv. Nyfiken på vem jag är, läs mer här.

Jag har min bakgrund inom besöksnäringen med inköp och marknadsföring, med uppväxt i skärgården så är hav och natur viktiga delar av mitt liv. Jag är sedan 3 år tillbaka förälder och lever tillsammans med min man och son i Göteborg. Jag tror på att prova olika saker i livet och att våga utmana mig själv. Att ta oss utanför vår egen trygghetszon - det är då vi växer!

UTBILDNINGSKONCEPTET CARE

Sedan våren 2017 så erbjuds onlineprogram där man köper ett medlemskap till de föräldrastödsprogram som passar ditt liv. Samtliga program är sammansatta och framtagna genom Eken Coachings utbildningskoncept CARE som lyfter det moderna föräldraskapets värden och utmaningar. Fokusområden; Kommunikation, anknytning, reflektion och jämställdhet.

CARE

VÄRDEGRUND

Eken Coaching arbetar utifrån förutsättning att alla människor är människor och har därmed lika värde oavsett ålder eller svårigheter. Det innebär att råd kommer gå i linje med Jesper Juuls relationistiska synsätt. Handledningen lägger fokus på kommunikation, anknytning, reflektion och jämställdhet och i samspel med coachingverktygen så skapas de bästa förutsättningar till hållbara relationer och ett kraftfullt, tryggt och framgångsrikt liv! 

Eken Coaching inspireras bland annat av:
Barnkonventionen- https://unicef.se/barnkonventionen
Jesper Juul
Lars H Gustafsson
Bo Hejlskov Elvén

VARFÖR EK I EKEN COACHING

Eken står för kraftfull, trygg och framgångsrik. Man kan tänka sig att vårt arv är rötterna, stammen kan ses som vår uppväxt och grenarna i kronan alla våra val och inriktningar i livet.

 Eken var även ett favoritträd när jag själv var liten. Bra att filosofera under, bra att klättra i och ett fint träd i sin enkelhet.

Eken Coaching Föräldracoachen logotyp
Eken Coaching

MILJÖTÄNK

Företaget är ett tjänsteföretag och är därmed rätt skonade från hård påverkan på miljön. För att ändå dra vårt strå till stacken sker resor i så stor utsträckning som möjligt kollektivt. Pappersutskrifter skrivs endast ut om nödvändigt.