Q&A

 

VAD INNEBÄR FÖRÄLDRACOACHING?

Föräldracoach innebär coach för allt som innefattar graviditet, föräldraskap och familjeliv. Det inkluderar ämnen som den graviditet, förlossning, vuxna relationen, livspussel, släkt, ekonomi, boendesituation, separation, mat/sömn/blöjavvänjning och övriga situationer/känslor kring barnen såklart. Alla delarna påverkar oss och vårt humör och därmed vårt familjeliv och hur vi är och känner oss som föräldrar. Eken Coaching-föräldracoachen arbetar efter fyra fokusområden- Anknytning, Jämställdhet, Reflektion och kommunikation. Fokusområdena går att applicera och addera in i alla frågor oavsett ämne inom föräldraskap och är effektiva framgångsnycklar i coachingen.

 

JAG BOR INTE I GÖTEBORG, KAN JAG ÄNDÅ FÅ HANDLEDNING?

Ja, det kan du. Vi erbjuder coaching och handledning via Skype och telefon också, så det går jättebra. Förfrågningarna om online coaching ökar och framförallt upptäcker fler föräldrar hur smidigt det är att kunna sitta hemifrån och fortfarande få samma stöd som vid ett fysiskt möte.

Bebisar

VAD SKILJER COACHING FRÅN ANNAN TYP AV RÅDGIVNING?

Coaching är inte rådgivning eller terapi. Coaching bygger på övertygelsen att vi själva sitter på kunskap och erfarenhet om vår egen familjesituation/kropp/relation/barn/arbete med mera. Är du en person som vill hitta lösningar och blicka framåt då är coaching ett skönt samtalsstöd som hjälper dig reflektera, få perspektiv och verktyg att göra det som är rätt för dig, din situation och ditt barn. Coachingen är lösningsfokuserad och blickar framåt, den hjälper dig att på ett effektivt och framgångsrik sätt fokusera på möjligheter och hitta dina individuella, specifikt konkreta lösningar eller förbättringsåtgärder. Coachens ställer kraftfulla frågor,  testar olika övningar och perspektiv för att komma framåt i din frågeställning.

 

JAG VET INTE VAD JAG SKALL PRATA OM, BEHÖVER JAG ÄNDÅ COACHING?

Min erfarenhet är att om du funderar på om du behöver coaching, så har du antagligen redan nu funderingar som du inte satt ord på ännu bara. Då är det de första vi börjar med att tala om i coachingen. Självklart har jag mina knep för att hjälpa dig på traven och  min gissning är att det kommer bubbla upp både det ena och det andra som du behöver prata om. Är det något ämne som skapar känslor, låsningar och konflikter på gott och ont så är det föräldraskap.

 

JAG VILL TESTA FÖRÄLDRACOACHING IDAG

- halva priset första samtalet

VAD ÄR DEN VANLIGASTE ANLEDNINGEN TILL ATT NÅGON KONTAR EKEN COACHING?

Oj, det kan vara allt möjligt.
Det kan handla om att man upplever det svårt när ens barn når åldern av 2-3 år och "förändras" som över en natt.
Det kan vara att man har alla möjliga funderingar över rätt och fel inför att bli förälder.
Det kan vara att man upplever en ensamhet i föräldrarelationen, där den ena parten inte förstår den andra.
Det kan handla om att man vill ge sig själv de bästa möjliga förutsättningar för att bli den bästa föräldern. 
Allt möjligt som handlar om familjelivet, men ofta rör det ju frågor om matsituationer, sömn och kommunikation utan hot och straff.
 

 

KAN MAN DELBETALA?

Ja antingen väljer du att betala allt på samma gång eller så tar vi emot delbetalning också. För onlineprogrammet erbjuds 6 månaders delbetalning. För de privata coachningarna så beror delbetalning lite på hur många tillfällen vi ses. Om det handlar om tre samtal så kan vi dela upp det på 3 mån exempelvis men det lättaste är att du mailar mig att du är intresserad av coachning med delbetalning så ser vi till att lösa något bra betalsätt för dig. 

HUR BOKAR MAN ETT SAMTAL?

Du bokar föräldracoaching genom att kontakta mig via mail, sms eller att ringa mig.

 

HUR MÅNGA SAMTAL BEHÖVER MAN?

Det är såklart individuellt men jag brukar rekommendera tre samtal. Även om ett första samtal kan göra skillnad också så behövs minst två till för att verkligen säkerställa att de bästa möjliga lösningarna och resultat uppnås. Hur många samtal som passar bäst för dig märker du rätt snabbt i samråd med mig.