Välkommen

Välkommen

Välkommen till min blogg, Föräldracoachen. I mitt första inlägg tänkte jag ge er läsare en bild av vad jag vill förmedla genom bloggen och vart mitt fokus kommer ligga. Jag är Diplomerad Coach och Diplomerad Seminare- familjehandledare. Jag är i mig själv väldigt analytisk och tänkande person, i mitt grubblande vill jag gärna få insikt om bakgrund och orsak kring den känsla, situation jag funderar över men relativt snabbt väljer jag att fokusera om till att fundera över lösningar och alternativ. Coaching passar mig som handen i handsken då den är just fokuserad på lösningar och hitta nycklar till att låsa upp situationer och lägen i livet där man upplever sig ”fastnat” eller stå utan facit.

Jag hoppas ni upplever mig ödmjuk, och nyfiken på att skapa interaktion. Jag skriver inget facit om vad jag anser är rätt eller fel. Mina åsikter kommer komma fram i bloggen men de är inte till för att tala om att min sanning och åsikt är den rätta och enda. Snarare tvärtom, jag är nyfiken på att höra vad era reflektioner och slutsatser landar i. Eftersom vi är olika och våra familjer och barn är alla olika så är det heller inte meningen att alla skall komma fram till samma slutsatser, utan det är högst individuellt. Jag tror däremot att mycket startar i att våga lyfta, reflektera och prata. Att försöka förstå varandra för att sedan gå vidare till lösningar och alternativ utan att köra över, förminska, kränka någon i processen.

Jag kommer delvis skriva om egna erfarenheter kring uppväxt och föräldraskap, delvis kommer jag skriva inlägg om de områden som jag anser viktiga i relationer och föräldraskap men mer faktabaserat. Min förhoppning är att mina inlägg kommer skapa nyfikenhet och reflektion kring just ditt föräldraskap och dina familjesituationer och om dig själv. Jag kommer lägga in frågeställningar och tips i bloggen som jag hoppas uppmuntrar och gör det enklare att sätta igång tankarna.

De här fyra grenarna arbetar jag och Eken Coaching efter: Anknytning, Jämställdhet, Kommunikation, Reflektion.

Dela: