Lite om mig

Jag är uppvuxen på en liten ö utanför Göteborg, en trygg och fin plats att växa upp på. Jag var väldigt social som barn och min mamma var dagmamma så vi hade alltid barn hemma hos oss. Som förälder och mamma idag, märker jag att jag ofta går tillbaka och tänker på min egen uppväxt och mina första 8 år. Jag märker att jag refererar till detta som min idealbild av en uppväxt. Min mamma var en otrolig dagmamma med en naturlig förståelse för pedagogik och kommunikation med barn ihop med mycket värme.

När jag var åtta år förändrades mitt liv radikalt

Min mamma råkade ut för en allvarlig olycka vilket resulterade i att hon var inlagd på sjukhus flera gånger varje år i kommande 5 år av mitt liv. Varje gång innebar en överhängande risk att hon skulle dö. Under samma år som mamma var med i olyckan skilde sig mina föräldrar och kort därpå dog min farfar och morfar. Man kan väl lugnt säga att familjen var i uppror och kaos. Det skyddsnät som borde funnits för mig och min 4-åriga syster var nästintill obefintligt. Jag blev tvungen att växa upp och ta mycket mer ansvar än vad en åttaåring bör. Separationsångest, dödsångest och mardrömmar blev en vardag under dessa år.

Hur traumatiska de här åren ändå var för mig och min familj så överlevde min mamma och jag tror inte jag varit samma person idag om de inte hänt (i positiv bemärkelse). Jag är övertygad om att jag ”överlevde” dessa år så pass mentalt stark som jag i efterhand upplever att jag var och är- på grund av mina första åtta år av total trygghet. Jag fick en bra grund av självkänsla och trygghet och hade jag inte haft det vet jag inte hur mitt liv hade sett ut idag.

Min egen bakgrund är en av anledningarna till varför jag intresserar mig så mycket för anknytning, kommunikation och trygghet för barn. För att uppnå det behövs jämställdhet och reflektion. Jag är övertygad om att en trygg grund att stå på är ett fundamentalt mänskligt behov som påverkar hur resten av våra liv följer. Hur våra relationsmönster ser ut och hur vi klarar av att hantera konflikter och svårigheter. Här kan jag genom min utbildningar bidra med personlig utveckling och kunskap genom coaching och handledning.

Det finns såklart mycket mer att berätta om min uppväxt och jag kommer återkomma med tillbakablickar, liknelser och reflektioner i mitt fortsatta bloggande.

So long for now.

Dela: