Q&A FÖRÄLDRACOACHING

 

VAD INNEBÄR FÖRÄLDRACOACHING?

Föräldracoach innebär coach för allt som innefattar graviditet, föräldraskap och familjeliv. Det inkluderar ämnen som graviditet, förlossning, vuxna relationen, livspussel, släkt, ekonomi, boendesituation, separation, mat/sömn/blöjavvänjning och övriga situationer/känslor kring barnen. Alla delarna påverkar oss och vårt humör och därmed vårt familjeliv och hur vi är och känner oss som föräldrar. Eken Coaching- Föräldracoachen arbetar efter fyra fokusområden- Anknytning, Jämställdhet, Reflektion och Kommunikation. Fokusområdena går att applicera och addera in i alla frågor oavsett ämne inom föräldraskap och är effektiva framgångsnycklar i coachningen.

JAG BOR INTE I GÖTEBORG, KAN JAG ÄNDÅ FÅ HANDLEDNING?

Ja, det kan du. Vi erbjuder coaching och handledning via Skype och telefon också, så det går jättebra. Förfrågningar om onlinecoaching ökar och framförallt upptäcker fler hur smidigt det är att kunna sitta hemifrån och fortfarande få samma stöd som vid ett fysiskt möte.

Bebisar

VAD ÄR DEN VANLIGASTE ANLEDNINGEN TILL ATT NÅGON KONTAR EKEN COACHING?

Oj, det kan vara allt möjligt.
Det kan handla om att man upplever det svårt när ens barn når åldern av 2-3 år och "förändras" som över en natt.
Det kan vara att man har alla möjliga funderingar över rätt och fel inför att bli förälder.
Det kan vara att man upplever en ensamhet i föräldrarelationen, där den ena parten inte förstår den andra.
Det kan handla om att man vill ge sig själv de bästa möjliga förutsättningar för att bli den bästa föräldern utifrån sitt eget barn och person.
Allt möjligt som handlar om familjelivet men ofta rör det ju frågor om matsituationer, sömn och kommunikation utan hot och straff.
 

JAG ÄR VÄL EN BRA FÖRÄLDER, BEHÖVER JAG COACHING?

Den här frågan får jag titt som tätt. Coaching är ett komplement till de stöd som redan erbjuds idag via föräldragrupper och psykolog och kurator. Coaching har varit vanlig sedan flera år inom ledarskap, träning, jobb- områden där man tydligt vill uppnå resultat och enkelt kan se resultatet som följs.

För föräldraskap kan det därför bli lite förvirrande om man tänker på resultatinriktad, målinriktad coaching men jag vill hävda att det passar alldeles perfekt för föräldraskap, resultaten man vill åt handlar bara om andra värden än säljsiffror och viktnedgång etc. Det kan handla om att man vill öka trivseln tillsammans i familjen, öka förståelsen för sitt barns personlighet och utveckling, minska konflikter antingen med partner eller med sitt barn eller mellan syskon och allt mellan himmel och jord som påverkar föräldrar i dagens samhälle. Så det handlar inte om att tänka att du är bra eller dålig som förälder, det handlar om vilken kvalité du vill ha i ditt familjeliv och hur kan du ta dig och din familj dit. Då är coaching det optimala samtalsstödet, stödet för dig som upplever att du vill ha någon att bolla med, få stöd och inspiration, samtal som fokuserar på alternativ och möjligheter och hjälper dig att få perspektiv och hålla fokus.

För djupare problem rekommenderas psykolog eller kurator i första hand. 

 

FUNDERAR DU PÅ OM FÖRÄLDRACOACHING ÄR RÄTT FÖR DIG?

- Eken Coaching erbjuder alltid kostnadsfri konsulation

HUR MÅNGA SAMTAL BEHÖVER MAN?

Det är individuellt men jag brukar rekommendera tre samtal. Även om ett första samtal kan göra skillnad så behövs ofta minst två till samtal för att verkligen säkerställa att de bästa möjliga lösningarna och resultat uppnås. Hur många samtal som passar bäst för dig känner vi av i första samtalet tillsammans och i samråd med mig som coach.

KAN MAN DELBETALA?

Ja antingen väljer du att betala allt på samma gång  eller så går det bra att delbetala. För onlineprogrammet erbjuds 6 månaders delbetalning. För de privata coachningarna så beror delbetalning lite på hur många tillfällen vi ses. Om det handlar om tre samtal så kan man exempelvis dela upp det på 3 mån. Det lättaste är att du mailar att du är intresserad av coachning med delbetalning så ser vi till att lösa något bra betalsätt för dig.