OM


mamma

OM GUNILLA

Under min första föräldraledighet utbildade jag mig till Diplomerad Coach. Jag hade en önskan och vilja om mer utmaning och utveckling i mitt liv, det ledde mig in på coaching, vilket direkt tilltalade mig. Jag är övertygad om att coaching är det rätta för all typ av utveckling som vi människor söker och det är detta jag vill fortsätta arbeta med. Med hjärta och brinnande intresse för föräldraskap och relationer så gick jag vidare med en Familjehandledarutbildning. Att veta att jag är på rätt bana i mitt yrkesliv är minst lika viktigt för mig som att jag kan hjälpa de föräldrar jag träffar i mitt arbete.

Jag tror på att vara hjärtligt involverad i alla delar av mitt liv för att kunna förmedla den allra bästa version av mig själv.  Jag drivit företaget Eken Coaching- föräldracoachen i sedan början av 2016, en tid som gett mig många fantastiska möten, samtal och framförallt ännu mer kunskaper och insikter om mig själv och som jag är nyfiken på att fortsätta vidareutveckla. Vill du veta mer om vem jag är, läs detta blogginlägget.

Jag är sedan 5 år tillbaka förälder (barn nummer två, bf april 2019) och lever tillsammans med min man och son i Göteborg. Jag är uppvuxen i skärgården utanför Göteborg och oundvikligen är hav och natur viktiga delar av mitt liv.  Förutom havet så är familjen, god mat, både hemlagad och på restaurang, viktiga delar i mitt liv och jag älskar att dra iväg med familjen på husvagnssemester på somrarna. Jag tror på att prova olika saker i livet och att våga utmana mig själv. Att ta oss utanför vår egen trygghetszon - det är då vi växer är mitt motto!

OM EKEN COACHING

Utbildningar
Diplomerad Coach, Gothia Akademi
INLPTA diploma, in the Art and Science of Neuro Linguistic Programming.
ICF-ackrediterad utbildning (International Coach Federation).

Diplomerad Seminarie- Familjehandledare, FAMILY-lab.
Jesper Juuls internationella utbildningsorganisation

Högskolestudier: Utvecklingspsykologi och Familjepsykologi

Examen i Destinationsutveckling/marknadsföring
Kulturturism, YH och Internationell turism NMIT NZ.

Eken Coaching förmedlar en kraftfull samtalsform, ett tryggt forum att dela med sig och ett framgångsrikt kommunikationssätt som ligger rätt i tiden. Föräldracoaching är livscoaching med fokus på småbarnsåren och graviditet, där samtalet kan handla om allt som rör sig i ditt liv under de åren. Det innebär fullt fokus på att hitta dina specifika önskningar, lösningar och utvecklingsmöjligheter i det direkta föräldraskapet eller andra delar av livet till exempel önskan om att byta bana i karriären. Mitt mål som coach; att frigöra svar, öppna upp motivation, energi och ge möjligheter och förutsättningar för dig att vara och leva precis så som du önskar och vill vara, varje dag!

Coaching och handledning för gravida och föräldrar (med barn 0-6 år)- enskilt eller i par.
 Vi erbjuder coaching/handledning i fysiskt möte (utgår från Göteborg), via telefon eller online.

Gruppcoaching/workshops och föreläsningar med temaämnen som anknytning & bära barn, språkutveckling och babytecken, jämställdhet och reflektion i föräldraskap.

Onlineprogram utifrån utbildningskonceptet CARE lanserades september 2017.
Testats av föräldrar och utvärderats av psykolog. Erbjuds direkt till dig som förälder eller via ditt BVC/kommun.

CARE
Coach Familjehandledare

VÄRDEGRUND

Eken Coaching arbetar utifrån förutsättning att alla människor är människor och har därmed lika värde oavsett ålder eller svårigheter. Det innebär att råd kommer gå i linje med Jesper Juuls relationistiska synsätt. Handledningen lägger fokus på kommunikation, anknytning, reflektion och jämställdhet och i samspel med coachingverktygen så skapas de bästa förutsättningar till hållbara relationer och ett kraftfullt, tryggt och framgångsrikt liv! 

Eken Coaching inspireras bland annat av:
Barnkonventionen- https://unicef.se/barnkonventionen
Jesper Juul
Lars H Gustafsson
Bo Hejlskov Elvén

VARFÖR EK I EKEN COACHING

Eken står för kraftfull, trygg och framgångsrik. Man kan tänka sig att vårt arv är rötterna, stammen kan ses som vår uppväxt och grenarna i kronan alla våra val och inriktningar i livet och därför symboliserar Eken flera värden kring just föräldraskap, barndom och familjeliv.

 Eken var även ett favoritträd när jag själv var liten. Bra att filosofera under, bra att klättra i och ett fint träd i sin enkelhet.

Eken Coaching Föräldracoachen logotyp
Eken Coaching

MILJÖTÄNK

Företaget är ett tjänsteföretag och är därmed rätt skonade från hård påverkan på miljön. För att ändå dra vårt strå till stacken sker resor i så stor utsträckning som möjligt kollektivt. Pappersutskrifter skrivs endast ut om nödvändigt.