Min bakgrund

Min egen bakgrund är en av anledningarna till varför jag intresserar mig så mycket för anknytning, kommunikation med hjälp av reflektion och jämställdhet som verktyg till en trygg start i livet och en sund föräldrahälsa. En trygg grund att stå på är ett fundamentalt mänskligt behov som påverkar hur resten av våra liv följer. Hur våra relationsmönster ser ut och hur vi klarar av att hantera konflikter och svårigheter.

Jag växte upp i ett litet tryggt samhälle i en kärnfamilj. Mamma arbetade som dagmamma och vi hade alltid andra barn hemma vilket var fantastiskt kul då jag var ett barn med stort socialt behov. På somrarna brukade vi åka på husvagnssemester och jag minns att jag gick och "knackade" på andras förtält och frågade om de hade något barn jag kunde leka med. 

Som förälder och mamma idag, märker jag att jag ofta går tillbaka och tänker på min egen uppväxt och mina första 8 år. Jag märker att jag refererar till detta som min idealbild av en uppväxt. Min mamma var en otrolig mamma med en naturlig förståelse för pedagogik och kommunikation med barn ihop med mycket värme och kärlek.

När jag var åtta år förändrades mitt liv radikalt

Min mamma råkade ut för en allvarlig olycka vilket resulterade i att hon var inlagd på sjukhus flera gånger varje år i kommande 5 år av mitt liv. Varje gång innebar en överhängande risk att hon skulle dö. Under samma år som olyckan skilde sig mina föräldrar och kort därpå dog min farfar och morfar. Man kan lugnt säga att familjen var i spillror och min trygghet var rubbad för alltid. Det skyddsnät som borde funnits för mig och min fyraåriga syster var nästintill obefintligt. Jag blev tvungen att axla och ta mycket mer ansvar än vad en åttaåring bör. Separationsångest, dödsångest och mardrömmar blev en vardag under dessa år.

Hur traumatiska de här åren ändå var för mig och min familj så överlevde min mamma och jag tror inte jag varit samma person idag om de inte hänt (i positiv bemärkelse). Jag är övertygad om att jag tog mig igenom dessa år så pass mentalt stark som jag i efterhand upplever att jag var; och är, på grund av mina första åtta år i livet där jag hade total trygghet. Jag fick en bra grund av självkänsla och trygghet och hade jag inte haft det vet jag inte hur mitt liv hade sett ut idag.

För åtta år sedan blev jag förälder för första gången och som så många andra så började en inre resa och utveckling hos mig. Den resan resulterade i två nya utbildningar, diverse kurser och ett företag. Jag bor i skärgården utanför Göteborg med min man och två barn. Förutom att umgås med min familj och driva Eken Coaching så håller jag på med en hel del husrenoveringar och på sommaren är det härligt att dra iväg med familjen på husvagnssemester.

Eken Coaching

Föräldracoaching med Eken Coaching är livs-coaching med fokus på graviditet, förlossning och första året som förälder, där samtalet kan handla om allt som rör sig i ditt liv under dessa åren.

Jag finnas där för dig som gravid och nybliven förälder, genom stärkande samtal utifrån dina behov. I en av de mest omvälvande utvecklingsperioderna i en människas liv, resan till att bli förälder. 

Vill du prata förberedande inför förlossning och amning så gör vi det, vill du prata allmänt om ditt liv och ditt välmående så är de det vi gör, eller kanske vill du prata specifikt om någon utveckling och situation med ditt barn eller om din medförälder. Samtal efter dina önskemål och behov, kontakta mig här.

Eken Coaching förmedlar en kraftfull samtalsform, ett tryggt forum att dela med sig och ett framgångsrikt kommunikationssätt med basen i Jesper Juuls relationistiska synsätt av familjen. Det innebär fullt fokus på att hitta dina specifika önskningar, alternativ och utvecklingsmöjligheter i det direkta föräldraskapet eller andra delar av livet. Sedan 2016 har jag haft äran att träffa och prata med föräldrar, en tid som gett mig många fantastiska möten, samtal och framförallt ännu mer kunskaper och insikter som gör mig nyfiken att fortsätta vidareutveckla Eken Coaching.

Mitt mål som coach; att stötta dig i din föräldraroll såväl känslomässigt som praktiskt, frigöra möjligheter och svar inom dig, öppna upp motivation och energi som stödjer dig att och leva precis så som du önskar, varje dag!

Utbildningar

Diplomerad Coach

- Diplomerad Coach, Gothia Akademi
Katalyserande coaching
ICF-ackrediterad utbildning
(International Coach Federation)

- INLPTA diploma, in the Art and Science of Neuro Linguistic Programming.

Familjehandledare

- Diplomerad Seminarie- Familjehandledare
FAMILY-lab. Jesper Juuls internationella utbildningsorganisation

- Utvecklingspsykologi
- Familjepsykologi

Examen Destinationsutveckling/marknadsföring
Kulturturism,
YH och Internationell turism NMIT NZ.


Samarbeten

Att knyta nya samarbeten med andra företagare med liknande målgrupp och värdegrund berikar oss alla.

Pågående samarbeten

Wanderings- fantastisk fotograf som tar bilder av livets mirakel; graviditet, förlossning, småbarnsåren. Hon utgår från Halland men reser dit du vill ta bilderna.

Famntag- världens härligaste bärabarn-coach som lär dig allt om att bära barn i olika sjalar och bärdon. Vilka är fördelarna med de olika alterntivet och vilket passar just dina behov.

Coracor- Designar vackra ekologiska bärsjalar- keep your little one close, safe and stay stylish!

Studio Pilates

Eken Coaching Föräldracoachen logotyp

Varför Ek i Eken Coaching

Eken står för kraftfull, trygg och framgångsrik. Man kan tänka sig att vårt arv är rötterna, stammen kan ses som vår uppväxt och grenarna i kronan alla våra val och inriktningar i livet och därför symboliserar Eken flera värden kring just föräldraskap, barndom och familjeliv.

 Eken var även ett favoritträd när jag själv var liten. Bra att filosofera under, bra att klättra i och ett fint träd i sin enkelhet.