blogg för föräldrar

Välkommen

Välkommen till bloggen; Föräldracoachen, en blogg för föräldrar.

I mitt första inlägg tänkte jag ge er läsare en bild av vad jag vill förmedla genom bloggen och vart mitt fokus kommer ligga. Jag är Diplomerad Coach och Diplomerad Seminarie- familjehandledare. Jag hoppas ni upplever mig ödmjuk, och nyfiken på att skapa interaktion. Det jag skriver är inget facit om vad jag anser är rätt eller fel, snarare tvärtom, jag är nyfiken på att höra vad era reflektioner och slutsatser landar i efter ni läst ett blogginlägg. Mina personliga värderingar och åsikter kommer säkerligen märkas av i bloggen men de är inte där för att tala om att min sanning eller åsikt är den rätta eller enda, utan för att jag vill att bloggen är där ni som läsare också får en chans att lära känna mig lite mer.

Jag kommer delvis skriva om egna erfarenheter kring uppväxt och föräldraskap, delvis kommer jag skriva inlägg om de områden som jag anser viktiga i relationer och föräldraskap men mer faktabaserat. Min förhoppning är att mina inlägg kommer skapa nyfikenhet och reflektion kring just ditt föräldraskap och dina familjesituationer (föräldraskapet påverkas av så mycket fler relationer runt dig än bara din relation med ditt barn och din ev. partner) och om dig själv. Jag kommer lägga in frågeställningar och tips i bloggen som jag hoppas uppmuntrar och gör det enklare att sätta igång tankar kring det aktuella ämnet.

Kort om mig och coaching

Jag är en analytisk och tänkande person, jag vill få insikt om bakgrund och orsak kring den känsla och situation jag funderar över. Därefter vill jag relativt snabbt omfokusera till att fundera över olika lösningar och alternativ. Coaching passar mig som handen i handsken då coaching är just fokuserat på lösningar. Att hitta nycklar till att låsa upp situationer och lägen i livet där man upplever sig ”fastnat” eller stå utan facit. Eller så vill man helt enkelt ha stöd och perspektiv för att förbättra eller förenkla olika faser och relationer.

När det gäller just coaching och lösningar/mål i samtal med föräldrar så handlar inte målet och lösningen om att öka omsättning eller gå ner i vikt. Så som man kanske tänker sig att coaching handlar om i andra livssammanhang där coaching är vanligare. Istället kan ”lösning” eller ”mål” handla om att få en bättre kommunikation mellan föräldraparet, att hitta balansen för gränssättning i uppfostringssammanhang, att underlätta faser och övergångar för ens barn vid exempelvis blöjavvänjning eller att få syskon. Eftersom vi är olika och våra familjer och barn är alla olika så är det heller inte meningen att alla skall komma fram till samma slutsatser, utan det är högst individuellt.  Att försöka förstå andra människor (vuxna, gamla människor, unga människor och barn) för att sedan gå vidare till lösningar och alternativ utan att köra över, förminska, kränka någon i processen. De här fyra grenarna arbetar och skriver jag om: Anknytning, Jämställdhet, Kommunikation, Reflektion. Vill du läsa mer eller boka in ett enskilt samtal med mig så läs mer om föräldracoaching här?

Varmt välkommen
Gunilla

Dela: