Kanske känns det som om föräldraskapet kommer så enkelt och självklart för alla andra…. Men för dig känns det som en daglig kamp? Det är inte alltid självklart att vara alldeles nybakad bebisförälder.

Vi vet att föräldraskapet förändrar oss i själen och påverkar oss på djupet.

Varför får en del nyblivna föräldrar det att verka så chill och mysigt att vara hemma med bebis? Medan du dryper av svett direkt du skall hitta på något? Ibland känns det som om andras bebisar verkar sova så bra och vara så ”lätta”? Medan din verkar skrika hela kvällarna? Varför verkar andra nyblivna föräldrar inte ha en massa funderingar och känslor som du verkar ha i den här nya verkligenheten med att ha en bebis för första gången? Är det för att de mer menade för föräldraskapet?

Dessa är några av så många känslor och funderingar man kan ha som nybakad bebisförälder.

SANNINGEN! Andra kämpar också med tankar, känslor och utmaningar som nyblivna föräldrar. Det är inte så att andra löser föräldraskapet bättre än du eller är mer menade att vara föräldrar än du!

Det är för att de antigen råkar ha en bra dag just när du träffar dem. Eller för att de inte vågar berätta, eller visa att de också kämpar….. Kanske är de experter på att dölja sina känslor? Kanske tittar de på dig och ser en självsäker förälder i dig trots att du inte känner så?

Hållbart Föräldraskap, bebis 0-12 mån
Onlinekurs för förstagångsföräldrar

Och visst finns det personer som trivs bättre och glider in i föräldrarollen snabbare. Men det innebär inte att de är bättre föräldrar. Det innebär och bekräftar att vi alla är unika. Vi tar olika lång tid på oss för att hitta in i den nya rollen som förälder.

En del trivs extra bra när bebisarna är små medan en del andra är precis tvärtom. De tycker att det blir lättare med tiden när bebis blir större. En del kämpar i bebistiden medan andra kämpar mer i toddler eller tonårstiden. Inget av detta definierar en bra eller dålig förälder! Det bekräftar bara hur individuellt föräldraskapet är och hur individuella våra personligheter är.

MEN visst finns det några saker som utmärker en nybakad bebisförälder som tillsynes verkar må bra i föräldraskapet. Vad är det då för magiskt trick de har?

De som verkligen skiljer sig hos de som verkar känna annorlunda. Det är de som struntar i att ”försöka göra rätt” och istället bara gör vad som KÄNNS rätt för dem!

Du kan också vara den föräldern som följer ditt hjärta och upplevs mer tillfreds och i balans.

MEN erfarenhetsmässigt vet jag att det inte är såhär lätt….. Att bara strunta i allt och alla runt omkring och bara gå på föräldrakänslan när man är helt ny som bebisförälder.

Med det i tanken har jag ringat in fyra områden som underlättar. Fyra områden som tar dig närmre den bebisförälder du vill vara inifrån och ut. Jag kallar det Hållbart Föräldraskap.

En kurs där du kan kickstarta resan mot ett mer medvetet självsäkert föräldraskap med mer lugn, välbefinnande och positiva känslor.

Kostnadsfri introduktionskurs Hållbart Föräldraskap

För dig som vill veta mer om vad Hållbart Föräldraskap handlar om utan några förbehåll!

Gunilla
Eken Coaching- Föräldracoachen

Ps. läs mer om bebisars sömn på 1177.

FÖLJ BLOGGEN

Läs vår integritetspolicy

FÖLJ BLOGGEN

Läs vår integritetspolicy