Farsdag på söndag, den perfekta presenten måste jag nog ändå säga är en gåva som ger någon annan pappa och barn bättre möjligheter till liv. Läs vad jag menar med det längre ner i inlägget.

Men hur firar ni farsdag, vad har ni för traditioner? Firar ni alls?

Något som vi pratar om då och då hemma hos oss är hur privilegierade vi.  Framförallt pratar vi om konsumtionssamhället som vi i Västvärlden lever i. Vi i vårt hem har kommit fram till att vi behöver inte mer prylar än vi redan har. Så inför varje jul, födelsedag och mors/fars dag pratar vi om hur vi kan dra ner på konsumtionen, av flera olika anledningar. Sedan vi blev föräldrar har vi inte en enda av fars/morsdag gett presenter till varandra. Vi har istället en tradition där vi gör en lite lyxigare frukost än vanligt. Så nu till farsdag så är det min tur att baka nybakade scones och hemgjord marmelad och till morsdag gör min partner detsamma. Nybakade lyxscones och hemgjord marmelad är verkligen en mysig start på dagen och något som vi alla ser fram emot.

För många pappor runt om i världen är det svårt att ge sina barn den trygghet de har rätt till. Låt en pappa i din närhet vara med och ändra på det. I Unicef gåvoshop där man kan köpa en farsdag present den här inför söndagen och ge till en pappa i sin närhet. Farsdagpaketet innehåller livsviktig vaccin, två varma filtar, en sagobok och en fotboll.

På Instagram kommer jag även att lotta ut två onlineprogram till två nyblivna pappor som firar sin första farsdag. Onlineprogrammet Hållbart Föräldraskap, bebis 0-12 mån innehåller 12 mån fullt medlemskap, 4 avsnitt i ämnena kommunikation, anknytning, reflektion och jämställdhet samt en diskussionsgrupp.

Eken Coaching erbjuder även halva priset på ett första coachingsamtal för 375 kr.

FÖLJ BLOGGEN

Läs vår integritetspolicy

FÖLJ BLOGGEN

Läs vår integritetspolicy