Jag har en liten bakningstradition och det är ett par supergoda julmuffins som jag tänkte dela med mig av i år.

Vi försöker ofta få till en eller två bakdagar under julen men det är inte varje år man hinner med det. Jag tycker om att baka och laga mat men det kräver rätt sinnesstämning också vilket kan påverka hur ofta och mycket det blir varje år.

Men dessa supergoda julmuffins blir nästa av varje år i alla fall, tyvärr hade jag ingen bild på dem men ni kan använda bilden ovan som inspiration. Det går absolut att spritsa glasyren och sedan strö några lingon ovanpå:

Julmuffins

10-20 stycken beroende på storlek av muffinsformar.
Ugn: 225 grader

100 gram smör
2½ dl farinsocker
2 ägg
1½ dl gräddfil
3 dl vetemjöl
Kanel 1 msk
1 tsk Kryddnejlika malen
Ingefära malen 1 tsk
1 tsk malen bikarbonat

Glasyr:

200 gram philadelphiaost
2 dl florsocker
Rivet skal av 1 citron eller apelsin
25 gram rumsvarmt smör
1-2 dl färska/frysta lingon

Vispa smör och farinsocker poröst med elvisp, tills sockerkristallerna har smält. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil och till sist mjölet blandat med kryddorna och bikarbonaten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda tio minuter.

Under tiden de står i ugnen förbered glasyren. Vispa det rumsvarma smöret med övriga ingredienser, förutom lingonen. Vispa tills glasyren är slät och vänd sedan ner lingonen i smeten. När muffinsen är klara i ugnen känn med sticka i mitten av en för att se om smeten är fast, när du tar ut dem ur ugnen flytta över dem till ett galler för att svalna. Fördela glasyren på muffins när de svalnat eller precis innan servering.

God Jul

Gunilla

Striden om Julen, Jul för par uppvuxna i separerade familjer. Bonusfamiljer/stjärnfamiljer är inte helt okomplicerad varken för barn eller vuxen.

Eken Coaching- Föräldracoachen

FÖLJ BLOGGEN

Läs vår integritetspolicy

FÖLJ BLOGGEN

Läs vår integritetspolicy